OGY - Az LMP nem vesz részt az alaptörvény-módosítás és a "Stop Soros" javaslat szavazásában

Belföld, 2018.06.20

Az LMP jelen lesz az ülésteremben az alaptörvény hetedik módosításának szavazáskor, valamint az úgynevezett "Stop Soros" előterjesztésről szóló döntésnél, gombot azonban nem nyomnak képviselőik.

Keresztes László Lóránt, a párt társelnöke szerdán, a szavazás előtt tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta: a globális migrációs krízist fontos kérdésnek tartják, azt az eljárást azonban, ahogyan a Fidesz kezeli a kérdést, alkalmatlannak és méltatlannak ítélik.

Szerinte az ügyben akár konszenzusos döntést is hozhatott volna az Országgyűlés, amely "óriási üzenet lett volna" az unió felé, de a kormány nem élt ezzel, mert csupán hatalomtechnikai, kommunikációs eszközként kezeli a problémát. Szerinte a kabinet szándékosan tűzdelte tele a javaslatokat az ellenzék számára elfogadhatatlan elemekkel.

Képviselőtársa, Demeter Márta tartalmilag gyengének ítélte az előterjesztéseket. Azt mondta, azok semmit nem tesznek hozzá az ország biztonságának erősítéséhez, sőt, a büntető törvénykönyv módosítása szerinte jogbizonytalanságot eredményez azzal, hogy más törvényekkel is szabályozott területekbe "nyúl bele".

Szerinte törvényt nem kellene módosítani, csupán "dolgoznia kellene a kormánynak és a hatóságoknak". Kifogásolta azt is, hogy a kormányoldal az elfogadással nem vár péntekig a Velencei Bizottság véleményére.

Szerinte az államnak a civil szervezetek tapasztalataira is építenie kellene a probléma kezelése során.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!