OGY - Krónika 10. rész (Stop Soros törvénycsomag, nemzetközi szerződések, napirend után)

Belföld, 2018.02.20

Az Országgyűlés a Stop Soros törvénycsomag összevont vitájának folytatásával, valamint nemzetközi szerződések tárgyalásával fejezte be munkáját kedden este.



Folytatódó vita a Stop Soros törvénycsomagról


A Stop Soros törvénycsomagról szóló összevont vita folytatásában Fodor Gábor (független) azt mondta, a Liberálisok a leghatározottabban elutasítják a törvényjavaslatot, amely véleményük szerint veszélyes propagandacélokat szolgál, indulatokat és gyűlöletet kelt.

Úgy fogalmazott, hogy tipikus bűnbakképzésbe zavarják bele az országot. Helytelen és téves, amit a kormánypártok tesznek - hangoztatta.

Soros Györgynek is szerepe volt abban, hogy létrejött a Fidesz - mondta, felidézve, hogy személyesen is találkozott az üzletemberrel.

Sokat jelentett, hogy fel tudták szerelni technikai eszközökkel a vidéki irodáikat. Amíg a Fidesz ifjúsági szervezetként működött, Soros György önzetlenül segítette - nyomatékosította Fodor Gábor.

Mátrai Márta (Fidesz) azt mondta, a keresztény, konzervatív értékeket valló politikusok tisztelik a múlt nemzetmegtartó igyekezetét. A választás tétje az erős Magyarország - jelentette ki.

A Stop Soros törvénycsomag a társadalom támogatását élvezi - hangoztatta.

Az idegenrendészeti távoltartás célja, hogy távol tartsák azokat, akik ellentétesen cselekszenek a magyarok érdekével. Azt akarják, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország - emelte ki, az Országgyűlés támogatását kérve.

Sallai R. Benedek (LMP) úgy fogalmazott, "rút hálátlanság" a Fidesz részéről Soros György démonizálása.

Méltatlan a Házhoz a javaslat megvitatásának módja - vélekedett.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, elvi vita alakult ki: támogassák-e a migrációt vagy sem.

A Jobbikról sokszor azt gondolja, szavakban erős és tettekben gyenge. Most azonban szavakban is gyengévé vált az ellenzéki párt - hangoztatta.

Amit Mirkóczki Ádám (Jobbik) elmondott, az nem felel meg a valóságnak - jelentette ki.

A bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartásának egyik legfontosabb indoka, hogy a NATO becslései szerint is 60 millió ember érkezik majd Európába a következő időszakban - emelte ki. Halkan nem lehet küzdeni, ez a feladás politikája lenne - tette hozzá.

Az LMP-sek álláspontja egymásnak ellentmondó - vélekedett Tuzson Bence. Fodor Gábor legalább következetes - jegyezte meg.

A törvényről az új Országgyűlésnek kell majd határoznia - közölte az államtitkár.


Nemzetközi szerződések kihirdetéseinek tárgyalása


A parlament hét nemzetközi szerződés kihirdetéséről is tárgyalt, a felszólaló képviselők valamennyi előterjesztést támogatták.

Elsőként a Magyarország és a Tádzsik Köztársaság között létrejött, a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás került terítékre, majd az Európai Unió és a Fülöp-szigeteki Köztársaság közötti partnerségi és együttműködési keretmegállapodás azon módosítása, amelyet Horvátország uniós csatlakozása indokol.

Nem hangzott el ellenvélemény az Európai Unió és Ausztrália közötti keretmegállapodás kihirdetésével szemben, hasonlóan a Nemzetközi Vasúti Árufuvarozásról szóló megállapodás módosításával, a Magyarország és Azerbajdzsán közötti nemzetközi közúti személyszállításról és árufuvarozásról szóló megállapodással, a Magyarország és a Koszovói Köztársaság között létrejött kiadatási egyezménnyel, továbbá a Magyarország és a Koszovói Köztársaság között létrejött, az elítélt személyek átszállításáról szóló egyezménnyel kapcsolatban sem.


Napirend után


Tuzson Bence (Fidesz) napirend utáni felszólalásában az elmúlt években Pest megye 5. számú választókerületében végrehajtott fejlesztésekről, beruházásokról beszélt.


Ezt követően Latorcai János levezető elnök lezárta az ülésnapot, az Országgyűlés szerdán reggel folytatja munkáját, várhatóan az április választások előtti utolsó ülésnapjával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!