Ónodi-Szűcs: lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

Belföld, 2016.02.12

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a közlő utólag korrigálta az elhangzottakat, ezért a 11.34 órakor kiadott, RÖVIDHÍR - Ónodi-Szűcs: lezárult az idei rezidensösztöndíj-program című anyagunk 2. mondata helyesen:



Ónodi-Szűcs Zoltán a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, v á r h a t ó a n 924-en fognak bekerülni a rezidensösztöndíj-programba, az elmúlt években 2500 rezidens került be a képzésbe, ezzel együtt közel 3500 rezidens kap ösztöndíjat.




Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - RÖVIDHÍR - Ónodi-Szűcs: lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

Budapest, 2016. február 12., péntek (MTI) - Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program, mindenki meg fogja kapni az ösztöndíjat, aki formailag alkalmas pályázatot adott be - közölte az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Budapesten újságírókkal.

Ónodi-Szűcs Zoltán a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, várhatóan 924-en fognak bekerülni a rezidensösztöndíj-programba, az elmúlt években 2500 rezidens került be a képzésbe, ezzel együtt közel 3500 rezidens kap ösztöndíjat.

Sipka Balázs MRSZ-elnök arról beszélt, a rezidensi ösztöndíj-lehetőségeket jónak tartják, mert azok részben teljesítik azt a célt, hogy a fiatal orvosok bérét növeljék, de ezt a lehetőséget csak átmeneti megoldásnak tekintik. Hozzátette: az alapbéremelés felé kellene elmozdulnia a rendszernek.

Kiemelte, javaslattal éltek az egészségügyért felelős államtitkárságnál, mert a felsőoktatásban már megvalósult elektronikus informatikai rendszerhez hasonló szisztémát szeretnének a pontos adminisztrálás, a nyomonkövethetőség érdekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!