Óriás tiszavirágok díszítik a SZETÁV szivattyúházát

Belföld, 2023.04.04

A Szegedi Távfűtő Kft. elkötelezett híve a természetvédelemnek, amelynek jó példája az az összefogás, amelyet a Mondolo Egyesülettel közösen hajt végre vállalat.

Tiszavirág SZETÁV Az együttműködés keretében már számos épülete újult meg a társaságnak, amelynek mindegyike a természetvédelem fontosságára és a megőrzésére hívja fel a figyelmet. Van olyan szivattyúház amelyen madarak, köztük szajkó, megint máson pedig például süni tűnik fel. Ezeken a hatalmas felületeken rendkívül jól mutatnak a street art festmények, ahogyan a közelben lakók már szembesülhettek vele, a Bálint Sándor utcai szivattyúház is megújult, monumentális tiszavirágokat festettek fel az oldalaira. Egyáltalán nem véletlen, hogy a tiszavirág került fel a falakra, hiszen a kérész Európa-szerte elterjedt volt, sajnos egyedszáma rendkívül lecsökkent, elterjedési területe az évek során beszűkült. Azonban Szegednél több millió tiszavirág járja táncát, elképesztő látványt nyújtva ezzel a természetbarátoknak, amely sajnos csak 2-3 napig tart.  

A tiszavirág rendkívül érzékeny a vízminőségre, így kiváló indikátora is a folyónak, valamint fontos szerepet tölt be a Tisza ökoszisztémájában. A SZETÁV és a Mondolo Egyesület közös projektje, amely a Rókusi Tesco Extra mellett található, már jó néhány napja elkészült, az ünnepélyes átadóra pedig szerda délután kerül sor, ahol stílszerűen felbukkan többek között a szegedi Kövér Béla Bábszínház hatalmas tiszavirág óriásbábja is. Mi a magunk részéről már alig várjuk a következő projektet.  
(Webrádió)

Címkék

Tiszavirág Mondolo Egyesület Szegedi Távfűtő Kft.

Galériánk

Tiszavirág SZETÁV Tiszavirág SZETÁV Tiszavirág SZETÁV Tiszavirág SZETÁV
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!