Országjárásra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus keresztjét

Belföld, 2018.02.24

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg és indítja útjára szombat délután az esztergomi bazilikából - tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

Országjárásra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus keresztjét A missziós keresztet a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusig végigviszik valamennyi egyházmegyében. Első állomása Máriapócs lesz, majd további nyolc helyen is felállítják a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegyében - mondta el a főegyházmegye sajtóreferense.

A három méter magas, bronzborításokkal díszített tölgyfakereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása. Növényi ornamentikája a magyar honfoglalás kori ötvösség motívumait idézi. A feszület középpontjában ezüst tokban egy Szent Kereszt-ereklye van elhelyezve, a levéldíszek fordulataiban pedig tizenkilenc magyar szent - mások mellett Szent István, Szent László, Szent Imre, Szent Gellért -, illetve boldog ereklyéi találhatók.

A keresztet 2017 novemberében, a magyar püspökök vatikáni ad limina látogatásán megáldotta Ferenc pápa.
(MTI)

Galériánk

Országjárásra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus keresztjét Országjárásra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus keresztjét Országjárásra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus keresztjét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!