Oskola utcai társasházak felújítását is támogatja a szegedi önkormányzat

Belföld, 2024.03.18

Műemlékvédelem alatt álló Oskolai utcai társasházak pályáztak a szegedi önkormányzatnál elérhető homlokzatfelújítási támogatásra.

Oskola utcai homlokzatfelújítás
Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata felújítja a Belvárosi híd lábánál található Milkó-palotát. A francia neoreneszánsz stílusban megálmodott épület teljeskörű megújításának első szakaszára mintegy 270 millió forintot különített el az önkormányzat. 

A szegediek ugyanakkor felfigyelhettek arra is, hogy az Oskola utcában található jó néhány társasházat az utóbbi napokban felállványoztak, ugyanis hamarosan megújul az épületek homlokzata. 

Az Oskola utca 13-23. szám alatt található társasházak felújításáról Dr. Binszki József várospolitikai alpolgármester, valamint Ábrahám-Türes Róbert, a kivitelező Sziki-Ép Kft. ügyvezető igazgatója tartott hétfő délután sajtótájékoztatót. 


Mint Binszki József elmondta, az épületek többségi tulajdonosa az önkormányzat, így a felújítások nagyobb részét is az önkormányzat vállalta magára. A munkálatok az Oskola utcai társasházak homlokzatát érinti, illetve megújulnak az udvari homlokzat ereszpárkányai, ugyanakkor a szárazkapubejárat belső falait is újravakolják és festik. 

A műemlékvédelem alatt álló épületek rekonstrukciójára a társasházak a szegedi önkormányzattól nyertek el támogatást. Az önkormányzat által meghirdetett pályázaton a kivitelezési költségek 40%-át nyerték el, a szegedi önkormányzat az épületek felújításához több mint 15 millió forinttal járul hozzá. 

A rekonstrukciós munkálatok a tervek szerint május első hetében, előre láthatólag 5-én fejeződnek be. A homlokzatfelújítás az autós forgalmat nem, a gyalogos forgalmat is csak egy kissé zavarja. 

A társasházak utcafronti üzleteiben több vállalkozás is működik, a ház kezelője, az IKV Zrt. az érintett cégeknek a munkavégzés idejére bérleti díj kedvezményt biztosít. 
(Webrádió)

Címkék

Felújítás Oskola utca 13-23.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!