Pályaválasztási kiállítás kezdődött Tatabányán

Belföld, 2023.11.09

A pályaválasztási kiállítások hozzájárulnak a szakképzés népszerűsítéséhez, megmutatják, hogy érdemes a továbbtanulás ezen formáját választani - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Tatabányán, a vármegyei pályaválasztási kiállítás megnyitóján.

Hankó Balázs emlékeztetett arra, hogy a napokban a magyar technikumi tanulók Európa egyik legnagyobb szakmai versenyén aranyérmet szereztek az informatika, a rendszerüzemeltető és webfejlesztő, ezüstérmet az ipari robotika és bronzérmet a mechatronika területén.

Hozzátette, a szakképzés vonzza a fiatalokat, akik a szakmatanulás mellett dolgozhatnak is, ösztöndíjban részesülhetnek, és végzés után jó elhelyezkedési lehetőségeik vannak, magas fizetéssel.

Elmondta, mindez a duális képzésben résztvevő partnereknek, a jó szakképző intézményeknek és az elhivatott oktatóknak is köszönhető.

A kormányhivatal által szervezett pályaválasztási kiállítást minden évben közel háromezer látogató keresi fel. A diákok és szüleik, valamint a szakemberek és a pedagógusok megismerhetik a megyei középiskolák képzési kínálatát és többféle segítséget kaphatnak a továbbtanuláshoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!