Sörök, bunyó és tűzijáték az ünnepi hétvégén

Belföld, 2018.08.14

Néhány napon belül elrajtol az év legnagyobb sörös őrülete, amelynek utolsó napján az államalapításra emelhetjük majd magasba a korsónkat. Az ünnepi tűzijáték is igen különlegesnek ígérkezik.

A tavalyi nagysikerű fesztivál után idén rekordmennyiségű főzdével és elképesztő mennyiségű folyékony csodával várja az érdeklődőket az idei sörünnep. A négynapos kézműves fesztivál, vagyis a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep a Huszár Mátyás Rakparton várja majd a nagyérdeműt. A nagyszínpadon az Irie Maffia ghánai-magyar énekesnője, Sena indítja be a bulit pénteken, míg a következő napokban élő nagykoncertet ad a Gypo Circus, Tom White and the Mad Circus egyetlen estére kiegészülve Vastag Tamással, és a New Level Empire.

Ha mindez nem volna elég, az esemény keretein belül, augusztus 18-19-én Erdei „Madár” Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökének, és Kovács Mária, a női ökölvívó válogatott szövetségi kapitányának védnöksége alatt megrendezik a II. Fesztivál Kupa outdoor ökölvívó gálát 5 ország részvételével. Az első napon itt lesz Erdei "Madár" Zsolt is. Az egykori sikeres profi ökölvívó az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Fesztivál Kupán valaha amatőrként ő is bunyózott, igaz, akkor még teljesen más volt a verseny jellege és helyszíne. "Madár" mellett két másik ökölvívó legenda is ellátogat a küzdelmekre, ugyanis itt lesz Gedó György, egykori olimpiai bajnok, és Kovács Mária a női ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya is.

Az igazi látványosság mégis az augusztus 20-i tűzijáték lesz. A negyedórás show zenei aláfestéseként többek között a Kincsem című film slágerét, a Vágta című dalt hallhatjuk majd. Néhány rakéta 150-200 méter magasan robban majd, ugyanakkor egészen különleges effektként a tiszavirágzást is imitálni fogják majd a víz színe fölött. Lesz majd görögtűz is, amely a Belvárosi híd oldalán fog legördülni. Ezért a hidat le is zárják majd háromnegyed 9 és fél 10 között. Lesznek egyéb lezárások is. Az esemény miatt parkolási tilalom lesz érvényben a rakparton augusztus 14. kedd 18 órától, illetve a rakpartot lezárják augusztus 15-én reggel 9 órától, augusztus 21-én reggel 7 óráig.

A sörbarátok, érdeklődők, járókelők a tűzijáték előtt, közben, sőt utána is kedvükre kóstolgathatnak, hiszen rekordmennyiségű főzde érkezik Szegedre. A prémium minőségű, kézműves italokból nem lesz hiány, közel 1000-féle különlegességből válogathatunk majd. Persze nem lenne teljes az élmény, ha a sörök mellett nem kapnának helyet a valódi ízbombaként robbanó streetfood-költemények is. A sörkorcsolyáról az utcai gasztronómia nagyágyúi gondoskodnak, akiket áprilisban a Gerilla Gourmet - kulináris Rock 'n Roll eseményén már megismerhettek a szegedi ínyencek.
(Webrádió)

Címkék

Augusztus 20 Szeged Sörünnep
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!