Százezernél is többen voltak kíváncsiak a jubileumi SZIN-re

Belföld, 2018.08.28

Nemigen volt még olyan fesztivál, amely egy olyan headliner, mint Sean Paul lemondása után is jegyeladási rekordot produkált. Ez csak azt jelentheti, hogy a SZIN-feeling önmagában is vonzó.

Szegedi Ifjúsági Napok
A fesztivál zárása után másfél nappal Kolonics Erika főszervező értékelte az 50. Szegedi Ifjúsági Napokat. Elmondta, hogy Sean Paul nagyon sajnálta, hogy le kellett mondani a koncertet és egy elnézést kérő levelet is küldött a szervezőknek és a közönségnek, amiben írta, hogy a fájdalomtól már sajnos nem tudott tovább dolgozni. A Pet Shop Boys nagyon megszerette a SZIN-t, amit jelez az is, hogy jóval hosszabb koncertet adtak, mint amekkorát a szerződésükben vállaltak. Az is kiderült, hogy az eredeti tervüktől eltérve nem utaztak vissza Budapestre a koncert éjjelén, hanem szegedi szállodájukban maradtak, hogy egy kicsit még körül tudjanak nézni a csongrádi megyeszékhelyen.

Idén volt a SZIN-en a legtöbb programhelyszín, majd húsz helyen pörögtek a programok a Tisza-parti fesztiválon. A Borsodi Nagyszínpad is az eddigieknél nagyobb méreteket öltött, a helyszín játéktere a Sziget nagyszínpadának méreteivel vetekedett. Gazdára talált egy 0 kilométeres fullextrás Nissan Micra is a SZIN zárónapján. Történt ugyanis, hogy a szervezők nyereményakciót hirdettek a fesztivál látogatók között és a szerencsés nyertes egy gépkocsit nyert, amit egy évig használhat és minden költségét a SZIN állja. A nyertes  egy 45 éves SZIN-látogató volt, aki Angliából csak a fesztivál miatt jött haza, így ő hajthatja egy évig a Nissan Micrát.

A legjobb hír a szervezők számára, hogy megdőlt egy eddig megdönthetetlennek hitt rekord. A nagy hagyományokkal bíró bulin ugyanis a nézőszám átlépte a 100 ezres határt. Ez kevésbé meglepő akkor, ha azt vesszük, hogy péntektől már nem lehetett napijegyet eladni, ugyanis szó szerint megtelt a Partfürdő, így biztonsági okokból a szervezők már nem adhattak el több jegyet. Egyébként a szombat mellett a péntek is teltházas volt, ami szintén rekord, ugyanis az elmúlt 50 év alatt nem volt olyan, hogy egymást követő két nap is minden eladható jegy elkeljen.
(Webrádió)

Címkék

SZIN SZIN50 Sean Paul Szegedi Ifjúsági Napok Pet Shop Boys

Galériánk

Szegedi Ifjúsági Napok Szegedi Ifjúsági Napok
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!