Szent-Iványi: a Liberálisoknak egy-két hónapon belül dönteniük kell az ellenzéki együttműködésről

Belföld, 2017.09.19

Szent-Iványi István szerint a Liberálisoknak egy-két hónapon belül el kell dönteniük, hogy csatlakoznak-e a Botka László szocialista politikus által vezetett ellenzéki együttműködéshez; a párt külügyi szakpolitikusa erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt kedd reggel.

Mint mondta, pártja kezdettől fogva támogatta azok együttműködését, akik "mást akarnak, mint ez a kormány". Az együttműködésnek - civil szervezeteket, magánszemélyeket bevonva - szélesebbnek kell lennie a 2014-es összefogásnál - tette hozzá.

Szavai szerint Magyarország a rendszerváltás idején "eldöntötte, hogy a nyugati világ része", ezt a NATO- és az uniós csatlakozásról döntő népszavazás is megerősítette. Ez az elhatározás azonban az utóbbi években szerinte "meggyengült, bizonytalanná vált", holott ha kétsebességessé alakítják az EU-t, Magyarországnak a belső körben kell maradnia, vagy meg kell tartania az oda csatlakozás lehetőségét.

A határkerítésről szólva a liberálisok külügyi szakpolitikusa arról beszélt: építésekor ellenezte azt, de ma már azt gondolja, hogy "van egy szerepe" a védműnek, amíg fennáll a balkáni útvonalon a tömeges beáramlás kockázata, de ha ez elmúlik, a kerítést le kell bontani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!