Tizennyolc egészségügyi hallgató kap ösztöndíjat a Honvédelmi Minisztériumtól

Belföld, 2017.01.30

Tizennyolc, egészségügyi képzésben részt vevő hallgatóval kötött ösztöndíjszerződést a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Simicskó István honvédelmi miniszter ez alkalomból hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, szeretnék hosszú távon garantálni a katona-egészségügy jövőjét, és ezt csak úgy lehet, ha nyitnak a fiatalok felé.

Mint mondta, a közösségi felelősségvállalásnak van igazán értelme, és ha valaki az egészségügyi, a pedagógiai vagy a katonai pályát választja, akkor az a legnagyobb megbecsülést kell, hogy megkapja az állam részéről.

Kiemelte, a HM által meghirdetett ösztöndíj is ezt a megbecsültséget tükrözi, hiszen azt jelenti, hogy van a honvédségnek jövője az egészségügyben is.

A pályázaton nyertes hallgatók havi 100-124 ezer forint ösztöndíjban részesülnek, és vállalták, hogy legalább annyi időre a Magyar Honvédség szerződéses állományához tartoznak majd, amennyi a tanulmányi idejük volt. Részt kell venniük alapkiképzésen, majd a végzettségüknek megfelelően a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ - Honvédkórház különböző osztályain, illetve a katonai alakulatok egészségügyi szolgálatainál kaphatnak beosztást.

Az ötven beérkezett pályázatból végül tizennyolcat bíráltak el pozitívan: tizenegy hallgató általános orvos, négy mentőtiszt, egy dietetikus, kettő pedig közegészségügyi-járványügyi ellenőr szakirányban tanul.

Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka arról beszélt, örömteli, hogy a most ösztöndíjat elnyert hallgatók a fegyveres szolgálatban tudják kamatoztatni egészségügyi tudásukat.

Hozzátette, a jövőben komplex kihívásokkal kell szembenéznie a katona-egészségügynek, és fontos, hogy rövid vagy hosszú távon meg tudják szólítani azokat a fiatalokat, akiknek már valamilyen egészségügyi elkötelezettségük van.

Szabó István a hallgatóknak azt mondta, éljenek a honvédség által kínált lehetősséggel, amelyet a honvédegészségügy biztosíthat számukra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!