Václav Klaus: a tömeges migrációt meg kell állítani

Belföld, 2018.02.21

A migrációs válság kezelésére az egyetlen valódi megoldás a tömeges népvándorlás megállítása - hangsúlyozta Václav Klaus volt cseh államfő szerdán Budapesten, ahol Jirí Weigllel közösen írt könyvét mutatták be.

Václav Klaus hozzáfűzte, meg kell érteni, hogy Európának nincs szüksége a jelenlegi, mesterségesen generált és szervezett népvándorlásra. Mint fogalmazott, a könyv nem a migránsokat kritizálja, hanem az európai politikai elitet, és "önmagunkat, amiért nincs elég bátorságunk szembeszállni" az uralkodó európai narratívával.

A könyvet 2015 októberében egyetlen hét alatt írták meg, célkitűzésük az volt, hogy vitatkozzanak az európai szellemi elitében akkor uralkodó, hamis és félrevezető elképzeléssel, amely szerint a népvándorlás pozitív és teljesen természetes folyamat, Európának pedig gazdasági szempontból is szüksége a migránsok jelentette munkaerőre - idézte fel Václav Klaus.

A Népvándorlás - Útmutató a jelenlegi migrációs válság megértéséhez című kötet a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!