Vádat emeltek az otthonukban drogtanyát működtető kömlői pár ellen

Belföld, 2020.09.23

Társtettesként, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emeltek vádat egy kömlői pár ellen, akik saját otthonukban két éven át drogtanyát működtettek - tudatta a Heves megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a huszonéves, élettársként egy faluszéli házban együtt élő és segélyekből, illetve szociális juttatásokból három kiskorú gyermeküket nevelő vádlottak 2018 májusában elhatározták: drogkereskedésből egészítik ki jövedelmüket.

Az ehhez szükséges eszközök beszerzése után kapcsolatot kerestek olyan, máig ismeretlen személyekkel, akiktől új pszichoaktív anyagokat vásárolhattak, majd az így beszerzett drogot kisebb adagokra osztva, alumíniumfóliába csomagolva, adagonként 500 forintért értékesítették.

A kiszerelésre váró port egy digitális mérleggel és mérőkanállal együtt a konyhában, négy egymásra helyezett gumiabroncs belsejében tárolták, illetve a kályhában rejtették el.

Az árusítás híre gyorsan elterjedt a faluban, így egyre többen keresték fel a vádlottakat azért, hogy náluk kábítószert vásároljanak ez év május 13-ig, amikor a rendőrség házkutatást tartott a párnál és lefoglalta az általuk aznap beszerzett port és növényi törmeléket.

Az élettársakat őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A vádirat szerint a terhükre rótt bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés - jelezte a főügyész, hozzátéve: a Hevesi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását javasolta az ügyben. Emellett indítványozta, hogy a bíróság a pár mindkét tagjával szemben rendeljen el vagyonelkobzást, valamint kötelezze őket a nyomozás során keletkezett csaknem 660 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, és kobozza el tőlük a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, valamint a házkutatás során lefoglalt drogot.

Szalóki Zoltán közölte: a vádhatóság kezdeményezte továbbá, hogy amennyiben a vallomástételt eddig megtagadó férfi és nő a per során vallomást tesz, a bíróság előbbit négy és fél év, utóbbit két év börtönre ítélje.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!