Voks 24 - Karácsony Gergely: folytatjuk a rakpart zöldítését

Választás 2024, 2024.05.26

Folytatjuk a rakpart zöldítését; a következő ciklusban 18 milliárd forintból többszáz négyzetméteres zöldterület jön létre a pesti alsó rakparton a Parlamenttől az Erzsébet hídig - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fővárosi listavezetője budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap délután.

A közösségi költségvetés forrásait felhasználva, a budapestiek akaratának megfelelően, folytatódik a terület fejlesztése, amiről széles körű társadalmi egyeztetés folyt és megállapodás született szakmai és civilszervezetekkel - mondta a főpolgármester.

"Azt csináljuk, amivel mindenki egyetért" - tette hozzá.

Elmondta, itt az ideje, hogy ezt az alulhasznosított, de csodálatos területet "sokkal jobban használjuk". Megvannak a tervek és a források is egy zöldebb, gyalogosbarát, minőségi burkolatokkal, árnyékolókkal, párakapukkal, napozókkal, és a zöldterület hosszú távú fennmaradását biztosító öntözőrendszerrel ellátott terület kialakítására. A beruházás hétfőn elkezdődik - közölte a főpolgármester.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely elmondta azt is: nem támogatja Lázár János építési és közlekedési miniszter ötletét a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetéséről. A múzeum jó helyen van - jegyezte meg.

"A Mini Dubajt el kell felejteni, helyette Maxi Budapestet építeni" - fűzte hozzá az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!