Völner Pál: nem használható föl a migráció az állam ellenében

Belföld, 2018.03.24

A Stop Soros néven emlegetett törvénycsomag nem adna engedélyt olyan szervezetek működésére, amelyek a migrációt az állam ellenében használnák föl - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Ismertette, hogy a törvénytervezet elfogadása esetén vizsgálható lenne a külföldről érkező pénzek útja annak kiderítésére, hogy milyen céllal küldték ezeket, és milyen szervezetek kapnák.

Utóbbiak vezetőit is érinthetné a törvény alapján az átvizsgálás, például sértettek-e jogot korábban, gyűjtöttek-e illegálisan adatokat, milyen pénzmozgások köthetők hozzájuk. Figyelembe lehetne venni azt is, hány szervezetre van szükség a menedékkérők ellátásában - tette hozzá.

Ilyen célokra - fogalmazott - nincs értelme jelentős hálózatot fenntartani akkor sem, ha a háttérből jól megfizetik őket.

Az államtitkár szerint a törvénytervezetnek nem az a célja, hogy minél többen juthassanak engedélyekhez, hanem az, hogy olyan eredményes és nemzetközileg is elismert szervezetek működhessenek Magyarországon, mint a Máltai Szeretetszolgálat vagy a Vöröskereszt.

Vannak azonban olyanok is, amelyek az utóbbi napokban nyilvánosságra került bizonyítékok szerint bizonyos "melléktevékenységeket" végeznek, például Magyarország érdekei ellenében lobbiznak külföldön - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!