Zalai Hírlap: Új javaslat a keszthelyi Georgikon helyzetének megőrzéséért

Belföld, 2017.03.30

Még nincs döntés az agrár-felsőoktatás átalakításáról; az ezt érintő tervek szerint az intézmények egy központi egyetemhez csatolva működnének, ami a 220 éves múltú, jelenleg a Pannon Egyetem kereteiben működő keszthelyi Georgikon integrálásával is járna - írja csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) a lapnak úgy fogalmazott: a cél az, hogy koncentráltabban, kevesebb képzési hellyel, magasabb tudományos színvonalon működjön az oktatás, és versenyképesebb legyen az agrárágazat.

Álláspontja szerint a kisebb karok integrációja a fejlesztést és a továbblépést, a tudományos színvonal emelkedését szolgálná, a Georgikon esetében azonban más javaslatot fogalmazott meg.

A keszthelyi egyetem a jelenlegi keretek között is életképes, jók a jelentkezési adatok, jelentősek a kutatás-fejlesztési projektek. Az egyetemi vezetőkkel egyetértésben a képviselő ezért azt javasolta az egyeztetések során, hogy a keszthelyi egyetem továbbra is a Pannon Egyetem keretein belül működjön, a tudományos munkát pedig más módszerekkel irányítsák országos szintről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!