Újraválasztották Németh Lászlót az IPOSZ elnökévé

Gazdaság, 2024.05.23

    Budapest, 2024. május 23., csütörtök (MTI) -  Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) csütörtöki tisztújító közgyűlésén újra elnöknek választották Németh Lászlót további öt évre - közölte a szövetség az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 12 éve hivatalban lévő elnök a közgyűlésen elmondott beszédében fontosnak nevezte, hogy a szövetség tagként részt vehessen a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkájában. Ezt indokolja, hogy az IPOSZ által képviselt mikro- és kisvállalkozások jelentős szerepet játszanak a munkaerőpiacon - mutatott rá. Németh László szerint kiemelt feladatuk, hogy aktívan részt vegyenek annak a fórumnak a munkájában, ahol egyebek között a minimálbérről tárgyalnak, amelynek szabályozása jelentősen érinti a vállalkozásokat.

A közgyűlésen az IPOSZ alelnökévé választották Juhos Jánost, Vörös Bélát és Palkó Tamást, a felügyelő bizottság elnöke Sajti Lajos, elnökhelyettes Kurucz István lett.

Az IPOSZ a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások egyik legnagyobb országos munkaadói és szakmai szövetsége, amelyet 160 jogilag önálló ipartestület alkot, közülük 140 területileg szervezett, míg 20 országos szakmai szövetség. Jelenleg 40 000 kisvállalkozást képviselnek, amelyek többsége 1-10 főt foglalkoztat, beleértve az egyéni vállalkozásokat is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!