Zalaegerszegen tart roadshow-t és pályaorientációs napot a HUMDA

Gazdaság, 2024.05.21

E-mobilitási roadshow-t tart május 23-án és 24-én Zalaegerszegen a Greentech szakkiállítás és konferencia keretében a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye, és előmozdítsa a zöldátállást, hiszen a zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt. A ZalaZONE járműipari tesztpályán zajló rendezvény küldetése az ismeretterjesztés a hidrogéntechnológiáról, az energiatárolásról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól.

Az országjáráson a nagyközönség közterületi installációkkal és ingyenes aktivitásokkal találkozhat. A technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve elektromos busz és e-autó-kiállítás is várja a látogatókat, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni. Egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális "kiállítást" lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.

A HUMDA a szakkiállításhoz és konferenciához kapcsolódóan pályaorientációs napot is szervez zalaegerszegi, zalaszentgróti és keszthelyi iskolákból érkező diákok számára annak kapcsán, hogy a HUMDA pilotprojektjének köszönhetően ebben a hónapban hidrogénüzemanyag-cellás autóbusz közlekedik Zalaegerszegen. A fiatalok a program keretében a technológia elméleti alapjaival, a töltési technológiával és a hidrogénüzemanyag-cellás autóbusszal ismerkedhetnek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!