Csempészbandát számoltak fel a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök

Kék hírek, 2024.04.04

A Csongrád-Csanád vármegyei nyomozóknak több hónapos kitartó munkával sikerült felszámolniuk egy török és magyar elkövetőkből álló bűnszervezetet, amely Budapestre szállított illegális migránsokat.

Bilincs A police.hu közleménye szerint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán 2022 óta folyik büntetőeljárás a banda tagjaival szemben, akik egy 20 gépjárműből álló flottát üzemeltetve rendszeresen szállítottak Budapestre illegális migránsokat. A rendőrség adatai szerint a banda feje egy török állampolgár, aki jelenleg szökésben van és a gyanú szerint irányította a szervezésben és szállításban résztvevő magyar elkövetők tevékenységét.  

A szervezet többi tagja a Magyarországon jogellenesen tartózkodó külföldieket szállította a szerb határ térségéből Budapestre.

A nyomozóknak 9 elkövetőből 8-at sikerült elfognia. A bűnbanda tagjaitól kábítószert, arany ékszereket, pénzt, autókat és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le. A nyomozók az ügy iratait befejezték, majd megküldték az illetékes ügyészségnek.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!