Ékszerrablókat ítéltek fegyházbüntetésre jogerősen Győrben

Kék hírek, 2024.02.13

Jogerősen 12 év, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla társtettesként elkövetett rablás és rongálás bűntette miatt kedden két román férfit, akik 2020-ban ismeretlen társaikkal kiraboltak egy veszprémi ékszerboltot - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

A táblabíróság a döntéssel 3 évvel, illetve 2 évvel súlyosította az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát, mellékbüntetésként tíz évre kitiltották a férfiakat Magyarország területéről.

A tényállás szerint a két román férfi és ismeretlenül maradt négy társuk 2020. november 4-én délután rabolt ki egy ékszerboltot Veszprémben. Arcukat eltakarva, kalapácsokkal és egy rúddal futottak be az üzletbe, ahol összetörték az ékszertárolókat, majd az ékszereket a táskáikba kezdték pakolni. Az eladóval dulakodni kezdtek, mert megpróbálta megakadályozni a rablást. Az egyik elkövető a kalapács nyelével megütötte az eladó vállát.

A támadás 33 másodpercig tartott. A vádlottak és társaik elmenekültek, a két férfit Romániában fogták el.

A rablók több mint 11,5 millió forint értékben vittek el ékszereket, az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával pedig csaknem 3,5 millió forint kárt okoztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!