Elítéltek két bácsalmási férfit, akik elrabolták ismerősüket

Kék hírek, 2024.04.04

Jogerősen tíz, illetve hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a két bácsalmási férfit, akik egy állítólagos tartozás miatt elrabolták, majd egy napon át fenyegették ismerősüket 2021 tavaszán - tájékoztatta a táblabíróság csütörtökön az MTI-t.

A 45 és 27 éves vádlottat társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

A két férfi 2021. április 23-án éjszaka rontott rá bácsalmási házában a sértettre, akin egy állítólagos tartozást kértek számon. Miközben az idősebb támadó ráült a sértett kezére és pofozni kezdte, fiatalabb társa pocskondiázta, a pénzt követelte. Egy kést szegeztek a nyakához, azt mondták neki, hogy velük kell mennie, különben szétverik a fejét. Elvették kabátját és azt is közölték vele, hogy mindaddig nem engedik szabadon, míg nem fizet.

A megfélemlített sértettet átkísérték a fiatalabb vádlott lakóhelyére, ahol az éjszaka folyamán többször kést szegeztek a torkához, megütötték, és miután szökni próbált, újra bántalmazták. A idősebb elrablója pénzt követelve késsel, baltával és egy fogóval is fenyegette, kilátásba helyezve, hogy letépi az egyik kézujját vagy megskalpolja.

Másnap délután mindhárman elindultak a sértett lakására a követelt pénzért, útközben azonban a sértett beszaladt egy ismerős ingatlanba és segítséget kért. A bejelentést követően a rendőrök rövidesen elfogták a két férfit.

Döntésével a táblabíróság súlyosított az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottakra kiszabott hét, illetve öt és fél éves büntetésen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!