Elképesztő: 1 órás "munkáért" 1,8 milliót követelt a román bűnbanda

Kék hírek, 2024.04.18

Bádogosmunkák címén 1,8 millió forintot követelt egy román bűnbanda egy 89 éves idős debreceni asszonytól, akinek miután kiderült, hogy nincs ennyi pénze otthon a gyanúsítottak "nagylelkűen" még a bankba is elkísérték, hogy pénzt vegyen le.

Pénz 2024. április 16-án négy román férfi csengetett be egy idős nyugdíjas asszonyhoz, hogy felhívják a figyelmét a csatorna rossz állapotára, mint elmondták ereszjavítással és cserével foglalkoznak. A kitalált történet szerint az állapotfelmérést az utcáról ejtették meg, majd pedig azzal álltak elő, hogy az ilyen rozoga csatorna miatt, akár büntetésre is számíthat a háztulajdonos, ugyanakkor felkínálták szolgáltatásaikat.  

Arra kérdésre, hogy ez mégis mennyibe fog kerülni, a bűnbanda feje csak legyintett, majd elkezdték a "munkát", amelyet mindössze 1 óra után be is fejeztek. Az elvégzett "munkáért" pedig 1,8 millió forintot követeltek a megszeppent idős nőtől.  

Az asszony sokallta az összeget és ennyi pénzt otthon nem is tartott, ezért a 4 férfi készségesen felajánlotta, hogy elviszik a legközelebbi bankba, ahol azonban az ügyintézőnek gyanús lett a történet és azonnal értesítette a rendőröket.  

A botcsinálta szakembereket az egyenruhások a parkolóban fogták el, ahol az idős nőt várták a közel 2 millió forinttal. A román férfiakat a rnedőrök megbilincselték, majd a járművük átvizsgálása során több százezer forintot is találtak az autóban.  


Mint később kiderült, a csapatnak nem ez volt az első csalárd kísérlete, már több ízben csaltak ki pénzt ehhez hasonló módszerekkel.  

A rendőrség minden esetben óvatosságra inti lakosságot a hasonló szolgáltatást kínáló emberekkel kapcsolatban.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!