Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy kiskunmajsai férfi ellen

Kék hírek, 2024.04.04

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy kiskunmajsai férfi ellen, aki kiterjedt vevői körének - köztük kiskorúaknak is - három éven át árult különféle drogokat - tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.  

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi 2019-ben kezdett tudatmódosító szereket értékesíteni. A drogokat por, illetve törmelék formájában vásárolta meg, majd azt lakóhelyén különféle adagokra osztotta, és alufóliába csomagolva értékesítette - írta Kövecs Máté.

A hatóanyaga alapján részben kábítószernek, részben új pszichoaktív anyagnak minősülő termékeit "kristály" fantázianéven "forgalmazta" a férfi, akinek tizennyolc, jórészt állandó vevője volt, közöttük több kiskorú is.

Három fiatalról az eladó is tudta, hogy még nincsenek 18 évesek. A férfi vásárlói révén mintegy nyolcmillió forint jövedelemre tett szert.

A kiskunhalasi rendőrök 2022. június végén fogták el és vették őrizetbe a férfit, akinél a házkutatás során a kábítószereken túl digitális mérleget és műanyag tasakokat, valamint jelentős mennyiségű készpénzt, továbbá ékszereket és különféle műszaki cikkeket foglaltak le.

Az ügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfit kábítószer-kereskedelemmel, új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel, valamint 18. életévét be nem töltött személynek, csekély mennyiségű új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!