Komáromi akkumulátorgyár: nem volt veszélyes anyag a levegőben

Kék hírek, 2024.04.02

Nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén, március 31-én fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba szállították, de mindegyiket hazaküldték a kivizsgálás után - közölte a komáromi akkumulátorgyár, SK On Hungary Kft. kedd délután az MTI-vel.

Azt írták, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre és mobil laboros méréseket végzett az SK On telephelyén, amelyek eredményei egyértelműen megerősítették, hogy határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható.

Hangsúlyták: mindent megtesznek azért, hogy az SK On működésével munkatársaik és a komáromi lakosok biztonsága ne kerüljön veszélybe.

Tudatták azt is, hogy az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosítására, illetve a megelőzéséért további intézkedéseket tesznek.

A közleményben a korábban, 2022. január 20-án történt szivárgással kapcsolatban a sajtóinformációkat pontosítva azt közölte az akkumulátorgyár: a valóságnak nem megfelelő a tényállás miszerint veszélyes anyagok szivárogtak ki a külvilágba, és 29 munkavállaló rákkeltő anyagoknak volt kitéve 2022 januárjában.

Aznap a tűzoltóság arra a következtetésre jutott, hogy nem külső szivárgásról van szó, mivel a munkahelyen belüli és kívüli mérések eredményei a szabványos értékek alatt maradtak. Rámutatnak: ez az információ a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is megtalálható.

Hozzátették: mind a 21 dolgozót, aki fejfájásos tünetekre panaszkodott, orvosi vizsgálat után, rendellenesség és további panasz hiányában hazaküldték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!