Letartóztattak három férfit, akik kiraboltak egy idős embert Szikszón

Kék hírek, 2024.04.05

Egy hónapra elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a három férfinak a letartóztatását, akik megtámadtak és kiraboltak egy idős embert Szikszón - közölte az MTI-vel pénteken a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint a három gyanúsított - akik közül az egyik fiatalkorú - szerdán késő este az idős ember házához ment, hogy tőle pénzt szerezzen. Egy baltával felfeszítették az ajtót, amely kettétört és annak egyik fele eltalálta a sértettet.

Az egyik gyanúsított a közeli padra lökte az idős embert, majd a házban értékek után kutattak és megfenyegették a sértettet, hogy ha nem adja át az értékeit, megölik - írták.

A közlemény szerint az idős ember megpróbálta visszaszerezni értéktárgyait, mire az egyik gyanúsított egy ollóval megvágta a karját. A három férfi készpénzt és mobiltelefont vitt el a házból mintegy 705 ezer forint értékben, a sértettnek pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani szökésüktől, elrejtőzésüktől, figyelemmel a gyanúsítottakra kiszabható büntetés súlyosságára amely öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet - közölték.

Emellett annak a veszélye is fennáll, hogy az idős sértett megfélemlítésével az eljárás sikerét veszélyeztetnék. Ezen felül a bűnismétlés veszélye is reális, mert a gyanúsítottak nem rendelkeznek munkahellyel és jövedelemmel, megélhetésüket feltehetően bűncselekmény elkövetéséből biztosítják - olvasható a közleményben.

Az egy hónapra elrendelt letartóztatást a fiatalkorú gyanúsított esetében javítóintézetben kell végrehajtani - közölte a törvényszék.

A végzés nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!