Szombaton mossák a Margit hidat

Kék hírek, 2023.09.22

Szombat reggel fél hét és délután fél kettő között tisztítják meg a Margit hidat a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a híd mosását elsődlegesen a külső sáv részleges lezárása mellett végzik majd el. Az FKF a kézi és gépi takarítást a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdi, majd az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatja a munkát.

A munkavégzés során ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról - írták.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. Továbbá kérik a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A kommüniké szerint Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.
(MTI)

Címkék

Mosás Margit híd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!