Tíz év fegyházra ítéltek egy nőt, aki mozgásképtelenné vált anyja halálát okozta

Kék hírek, 2024.04.04

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt tíz év fegyházra ítéltek egy nőt, aki nem gondoskodott mozgás- és önellátásra képtelen állapotba került anyjáról - közölte az Egri Törvényszék csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy a sértett állapotáról tudott az elítélt nő lánya és annak élettársa is, emiatt őket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a törvényszék.

A közlemény szerint a sértett - háztartási baleset következtében - 2019. november végén ágyhoz kötött állapotba került. Lánya tisztában volt anyja állapotával, ennek ellenére a gondozását nem látta el, részére sem orvosi, sem szociális gondozói segítséget nem hívott és lakókörnyezete tisztán tartásáról sem gondoskodott. Hozzátették: az elítélt nő lánya és annak élettársa hetente többször megjelent a sértett által lakott ingatlanban.

Kiemelték: az asszony 2020-ban bekövetkezett halálát az ellátatlanság miatti többszervi gyulladás és vérmérgezés okozta. A halálhoz vezető folyamat során a sértettnek vélelmezhetően az átlagosat lényegesen meghaladó fizikai és lelki fájdalmat, szenvedést kellett elviselnie - írták.

Az elítélt nő lányát segítségnyújtás elmulasztása miatt 2 év - 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre, élettársát 1 év - 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélték - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!