Választás 2018 - Újra előzetes letartóztatásban Kőrös Gusztáv

Kék hírek, 2018.03.15

Újra előzetes letartóztatásba került csütörtökön Kőrös Gusztáv, a Minden Szegényért Párt képviselőjelöltje - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Vadócz Attila beszámolt arról, hogy a férfi előzetes letartóztatását csütörtökön 30 napra rendelte el a Kaposvári Járásbíróság. Hozzátette, a döntés nem jogerős, Kőrös Gusztáv fellebbezett.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát. Ezután a Somogy Megyei Főügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanújával.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerda este vették újból őrizetbe Kőrös Gusztávot a megalapozott gyanú, továbbá az eljárás meghiúsításának, a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, másrészt felmerült más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is.

A gyanú szerint Kőrös Gusztáv - magát hivatalos személynek kiadva - több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálást intéz. A gyanúsított így több mint 130 millió forintot szerzett meg a vele kapcsolatban állóktól.

A jelölt jogerős nyilvántartásba vétele után azonban megillette a mentelmi jog, ezért a Somogy Megyei Főügyészség megszüntette előzetes letartóztatását. Az NVB - következetes gyakorlatát folytatva - szerdán felfüggesztette Kőrös Gusztáv mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Ezt követően vették újból őrizetbe Kőrös Gusztáv képviselőjelöltet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!