Koronavírus - Népegészségügyi központ: tovább csökkent az örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

Koronavírus, 2024.03.07

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Koronavírus kép Azt írták, hogy az év 9. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben tovább csökkent, az értékek már elérték a tavaly nyárra jellemző minimum-értéket.

A vizsgált városok közül emelkedő tendenciát egyik mintavételi helyen sem mértek, 9 mérési helyszínen stagnált a tendencia, míg csökkenés volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely és Veszprém esetében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, valamint Budapest központi és déli részén az "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

Közölték azt is, hogy a 9. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben országos átlagban tovább csökkent. Az adott héten négy mintában volt jelen kimutatható mennyiségben a vírus örökítőanyaga.

Az aktuális eredmények alapján a következő hetekben az influenza esetszámok csökkenése várható - jegyezték meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!