Koronavírus - Népegészségügyi központ: tovább csökkent az örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

Koronavírus, 2024.03.14

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Koronavírus kép Azt írták, hogy az év 10. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.

A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, további csökkenést Békéscsabán, Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Miskolcon, Pécsett, Székesfehérváron és Veszprémben mértek. Ugyanakkor emelkedést tapasztaltak Egerben, Szegeden és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) mintáiban.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathely, Szeged, Szolnok, Eger, Debrecen, Nyíregyháza és Budapest déli részén a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

Közölték azt is, hogy a 10. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. Az adott héten öt mintában volt jelen a kimutatási határ feletti mennyiségben a vírus örökítőanyaga.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!