A Budapest Ritmo fesztiválon és a zene világnapján is fellép a Muzsikás együttes

Kultúra, 2018.09.27

A zene világnapján, hétfőn Nyíregyházán, jövő szombaton pedig a Budapest Ritmo fesztiválon is fellép az idén 45 éves Muzsikás együttes - hangzott el az m5 kulturális csatorna Kult'30 című műsorában csütörtökön.

A Budapest Ritmo fesztvált, a régió legfontosabb világzenei rendezvényét október 5-től 7-ig rendezik meg az Akvárium Klubban, a sorozat fókuszában a roma kultúra áll.

Október 6-án a Muzsikás egy olyan zenekart lát vendégül, amely a nyolcvanas években éppen az ő hatásukra kezdett népzenével foglalkozni - a lengyel Muzykancinak még a nevét is a Muzsikás inspirálta.

Éri Péter, a Muzsikás tagja elmondta, hogy a lengyel együttessel egy indiai fesztiválon ismerkedtek meg, ahol mindössze négy nem helyi együttes lépett fel.

Az együttes október 1-jén, a zene világnapján Nyíregyházán a helyi Cantemus kórussal és a Pro Musica Leánykarral ad koncertet.

Arra a kérdésre, hogy mi a Muzsikás 45 éve tartó sikerének titka, Hamar Dániel elmondta: bár mind a négyen különböző egyéniségek és sok mindenről mást gondolnak, a zenében viszont nagyon együtt gondolkodnak. "Olyanok vagyunk, mint amikor a hintóban négy ló egyszerre húz" - jegyezte meg.

Hangsúlyozta, hogy két tehetséges fiatallal, a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutatóban feltűnt Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal is együtt dolgoznak.

Hamar Dániel beszélt arról is, hogy kezdődik a Muzsikás rendhagyó iskolai énekórai sorozatának őszi része, eddig már több mint 600 iskolába látogattak el a programmal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!