A Belvárosi Főplébániatemplom ad otthont a Szent Efrém Férfikar Orientale lumen sorozatának

Kultúra, 2017.12.09

A Belvárosi Főplébániatemplom ad otthont jövőre a Szent Efrém Férfikar Orientale lumen sorozatának, amelynek ortodox karácsonyi nyitókoncertjén január 6-án a sérült gyerekekből álló Parafónia Zenekar is fellép.

Az esten orosz ortodox karácsonyi énekek, arab kántálás, órómai gregorián ének és kortárs magyar művek is megszólalnak. A Parafónia Zenekar népszerű karácsonyi dallamokat ad elő, és a két együttes közös előadással is készül. A műsor végén a Szent Efrém Férfikar ezúttal is közös éneklésre invitálja a publikumot - közölte a kórus hétfőn az MTI-vel.

A Szent Efrém Férfikar 2011-ben rendezte meg először az Orientale Lumen sorozatot, amelyen a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hangoznak el. A Bubnó Tamás alapította kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását. Fő céljuk a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése mellett az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatása és a magyar férfikari hagyomány - Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti - ápolása. Énekeltek mások mellett a King's Singersszel, Sebestyén Mártával, a Muzsikással, Presser Gáborral és a Budapesti Fesztiválzenekarral is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!