A dán dizájn és a vállalkozásfejlesztés lesz az októberi Design Hét fő témája

Kultúra, 2017.05.29

A dán dizájn és a vállalkozásfejlesztés lesz a fő témája az október 6. és 15. között megrendezendő Design Hét Budapest eseménysorozatnak.

Az idén már több mint száz eseményt magában foglaló, tíznapos eseménysorozat a dizájn gazdasági jelentőségén túl annak társadalmi hasznosságára is felhívja a figyelmet. Az idei mottó a Start lesz - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az érdeklődőket kiállítás-megnyitókkal, gyermekprogramokkal, tematikus túrákkal, műhelylátogatásokkal várják, a szakma képviselői pedig kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon és konferenciákon vehetnek részt.

2017-ben a Dán Királyság kortárs dizájneredményeit mutatják be a fesztiválon. A Dánia Budapesti Nagykövetségével közösen szervezett eseménysorozaton kiállítások, előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett termékbemutatók is helyet kapnak.

A hagyományokat követve idén is a Design Hét Budapest keretein belül adják át a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat. 2017-ben is megrendezik az évek óta sikeres, állandó programokat: dizájn túrákat, a dizájnerek és befektetők egymásra találását segítő workshopokat, valamint a tervezői mindennapokba betekintést engedő Nyitott Stúdiókat. Az idén a dizájn gazdasági szerepét hangsúlyozó események minden korábbinál több teret kapnak a rendezvényen.

A központi programok mellett a fővárosban és több vidéki városban is számos üzlet, galéria, bemutatóterem, múzeum, kulturális és közösségi tér, valamint vendéglátóipari létesítmény is megtelik majd programokkal. Most is bárki csatlakozhat az eseménysorozathoz, a szervezők június 16-ig várják a programjavaslatokat; részvételi feltételek a www.designhet.hu oldalon érhetők el.

Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Design Hét Budapest rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre, hogy közreműködjön a dizájn gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a dizájn iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikáció elmélyítésében - írták a tájékoztatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!