A Kongresszusi Központban ad koncertet Szörényi Levente, Tolcsvay László és a Vujicsics együttes

Kultúra, 2017.10.20

Az Illés együttes legjobb dalait is hallhatja a közönség Szörényi Levente, Tolcsvay László és a Vujicsics együttes közös koncertjén, amelyet Hej, barátom. címmel hétfőn tartanak a budapesti Kongresszusi Központban.

A koncerten az Illés együttes leghíresebb dalai mellett elhangzik majd Tolcsvay László előadásában többek közt a Nemzeti dal, a Vujicsics együttes pedig a délszláv dallamokkal készül - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Vujicsics együttes zenészei csaknem négy évtizedet vártak arra, hogy együtt dolgozhassanak Szörényi Leventével. Mint írják, számukra az Illés együttes számai mindig erősen szerb és horvát karakterűek voltak, "tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltottak", ezért különleges élmény lesz számukra a közismert művészekkel együtt zenélni.

A koncerten közreműködik Eredics Gábor (basszprímtambura, tambura samica, harmonika, ének), Eredics Kálmán (bőgő, tarabuka, tapan), Brczán Miroszláv (csellótambura, brácsatambura, ének), Szendrődi Ferenc (prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura), Eredics Áron (prímtambura, basszprímtambura, csellótambura, ének), Borbély Mihály (szaxofon), Vizeli Balázs (hegedű) valamint Szörényi Levente (ének, gitár) és Tolcsvay László (ének, gitár, zongora).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!