Augusztus 7-ig lehet nevezni a Magyar Speciális Filmfesztiválra

Kultúra, 2024.05.09

Augusztus 7-ig várják a nevezéseket a Magyar Speciális Filmfesztiválra: a seregszemle minden olyan filmes alkotást fogad, amely a fogyatékossággal élő emberekről szól, vagy fogyatékossággal élő emberek vesznek részt azok készítésében - közölte a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Az idén tízéves nemzetközi filmfesztivált november 26. és 28. között rendezik meg Budapesten, valamint az ország további városaiban. A szemlére bárki nevezhet, akár több filmmel is, egyetlen kikötés, hogy a fogyatékossággal élők témáját dolgozza fel az alkotás - olvasható a közleményben.

Mint írták, a filmfesztivál több szakmai és kulturális programnak ad helyet: szakmai bemutatókkal, workshopokkal és koncerttel is várják az érdeklődőket novemberben, az Eötvös10 Művelődési Házban, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A közleményben felidézik: a Magyar Speciális Filmfesztivál az egyetlen olyan filmes seregszemle Magyarországon, amely a fogyatékossággal élő emberek életére hívja fel a társadalom figyelmét. A filmfesztivál felhívásaira évente többszáz filmet neveznek a világ 30-40 országából.

A felkért szakmai zsűri a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért oszt ki pénzdíjakat.

A függetlenfilmesek és hivatásos filmkészítők augusztus 7-ig, a fogyatékossággal élő, speciális filmesek pedig szeptember 5-ig adhatják le nevezéseiket - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!