Az egyik leghíresebb szerb színésznő is jelen lesz a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon

Kultúra, 2018.04.05

Budapestre érkezik a Bojan Vuletic rendezte Rekviem J. asszonyért főszereplőnője, Mirjana Karanovic, az egyik leghíresebb szerb színésznő, akivel a nézők április 5-én és 7-én találkozhatnak az Ódry Színpadon a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon - mondta el Horváth György fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A színésznőnek a Emir Kusturica A papa szolgálati útra ment című filmje hozta meg a világsikert, de a magyar közönség Jasmila Zbanic Szerelmem, Szarajevó című Arany Medve-díjas filmjéből is ismerheti - tette hozzá.

Az igazgató emellett méltatta Bogdán Árpád Genezis című alkotását, mint fogalmazott, "a film hatása alól sokáig nem tudtam kivonni magam, rendkívül mélyen és érzelmesen megragadott".

A magyar közönség a fesztiválon láthatta először a Genezist, amelyet az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be nagy sikerrel - fűzte hozzá. A film - amelyet április 12-től vetítenek a magyar mozikban - történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját.

Bogdán Árpád három nézőpontból és három különböző stílusban mutatja be a történetet, ez már önmagában is hatalmas feladat, amelyet erős technikai bravúrokkal oldott meg - fogalmazott Horváth György.

A fesztiválon hét helyszínen 47 filmet vetítenek április 4. és 13. között Budapesten. A versenyszekcióban kilenc alkotás verseng a rendezvény Hullámtörők-díjáért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!