BTF - Ingyenes divatbemutató a fenntarthatóság jegyében a Merlin Színházban

Kultúra, 2024.04.18

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket  május 4-én a Merlin Színházban.

A 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként megvalósuló programsorozat alternatívát mutat a fenntartható öltözködés megvalósítására a hétköznapokban - tájékoztatta a Delta Produkció az MTI-t csütörtökön.

Az alkotók felkérésére tíz színésznő - Balla Eszter, Borbély Alexandra, Döbrösi Laura, Eke Angéla, Für Anikó, Grisnik Petra, Péterfy Bori, Sztarenki Dóra, Takács Nóra Diána, Trokán Anna - vállalta, hogy számára kedves, de már nem hordott ruhadarabjait divattervezők alakítsák át. Az újraálmodott öltözékeket a színésznők nagyszabású show-n mutatják be a kifutón.

A ruhákat öt divattervező, - Amore.Kiss.Tibi, Balint Sara Bridal, Pinkponilo, Poláková Réka és Szarvas Valentin - valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil- és divattervező szakos hallgatóiból álló öt csapat alkotja újra.

Az est koreográfusa Duda Éva lesz, aki társulata táncosaival a divattervezők saját kollekcióit kelti életre és különleges produkcióval készül Horányi Juli énekesnő is.

Bemutatkoznak a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakos hallgatóinak jelmezei és Tihanyi Ildi műanyag palackokból alkotott látványruhái. A performatikus elemekkel tűzdelt divatshow látványáról Török Marcell, zenei aláfestéséről Vajdai Vilmos gondoskodik.

Az alkotók célja, hogy hiteles képviselőkkel, a fenntarthatóság iránt a magánéletükben is elhivatott művészek, színésznők, tervezők segítségével értelmezzék és fókuszba helyezzék a környezettudatos, fenntartható divat fogalmát. A látványos show a témához kapcsolódó további programokkal egészül ki napközben, hogy átfogó képet adjon arról, mit tehetünk mi magunk a tudatosságért - olvasható a tájékoztatóban.

A program a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál résezként a Budapest Brand nZrt. közreműködésével valósul meg - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!