Családi programok lesznek vasárnap a Ráth György-villában a beporzók napja alkalmából

Kultúra, 2024.03.08

    Budapest, 2024. március 8., péntek (MTI) -  Családi programok várják a közönséget a beporzók napja alkalmából vasárnap a Ráth György-villa Beporzás és lepkeszárny című eseményén, Budapesten.

Idén először az Iparművészeti Múzeum (IMM) is csatlakozik a beporzók napjához. A természetvédelmi kezdeményezés célja: felhívni a figyelmet minden olyan élőlényre, amelynek szerepe van a növények megporzásában - tájékoztatta az IMM az MTI-t pénteken.

Vasárnap a szecessziós gyűjteményt bemutató kiállításban az erdők-mezők felfedezésére hívja az érdeklődőket az intézmény. Lesz kézműves program, múzeumpedagógiai workshop és tematikus tárlatvezetés a természetvédelem jegyében.

Az eseményre a jegyek kedvezménnyel vásárolhatók a villa pénztárában és online.

Az Iparművészeti Múzeum a március 15-i ünnep alkalmából az 1848-49-es évek műtárgyfotóinak vetítésével várja a nyugdíjas látogatókat a Ráth-villában március 19-én; a teadélutánon a forradalmi évek jellegzetes tárgyai között barangolhat a közönség - áll a közleményben.

Március 22-én Eleni Korani műkereskedő, az Ernst Galéria tulajdonosa tart tárlatvezetést A mi szecessziónk című állandó kiállításban - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!