TV műsor

Együttműködési megállapodást írt alá az MMA és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete

Kultúra, 2018.05.16

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Pesti Vigadóban, Budapesten - közölte az MTI-vel a köztestület.

A közlemény szerint az MMA törvény által előírt közfeladatai közé tartozik, hogy hozzájárul a magyar művészeti hagyomány gondozásához és közkinccsé tételéhez, támogatja a művészeti alkotások nyilvánosságra kerülését, valamint együttműködik az országos audiovizuális közszolgálati médiaszolgáltatókkal. A 90 taggal rendelkező HTOE vállalt feladata a helyi és körzeti tagtelevíziók, médiaszolgáltatók támogatása és érdekképviselete.

A két szervezet képviselői ezért még 2015-ben szakmai koncepciót dolgoztak ki az MMA és a helyi médiumok szervezett együttműködésére, most pedig feladataik hatékonyabb ellátása érdekében fűzik szorosabbra együttműködésüket, amelynek legfőbb célja a különböző művészeti ágak megjelenési lehetőségeinek bővítése a médiában.

A megállapodás kiterjed a helyi médiumokon belül a helyi televíziókat, rádiókat, napi- és hetilapokat, hírportálokat, valamint az ezeket összefogó hírcentrumokra is - olvasható a közleményben.

Mint írják, a két fél közös elvárása növelni az MMA tevékenységének országos ismertségét, valamint az, hogy a vidéki Magyarország művészeti eseményei, rendezvényei minél nagyobb számban jelenjenek meg a helyi médiumokban, akik térítésmentesen a kínálatukat gazdagító, szabad közlésű, magas minőségű tartalmat is kapnak az akadémiától.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!