Észak-Amerikai turnéra indul a Nemzeti Táncegyüttes

Kultúra, 2018.09.27

Észak-Amerikai turnéra indul október 16-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulója alkalmából készült programmal lép színpadra a tengerentúlon.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 37 fős utazó társulata fellép többek között Chicagóban, Torontóban, Seattle-ben, San Diegóban, San Franciscóban és Los Angelesben - hangsúlyozta Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Az együttes a Kossuth-nóták és a Nemzeti dal mellett a magyar folklórt mutatja be az amerikai közönségnek. Műsorukban többek között matyó, rábaközi, kalotaszegi és erdélyi táncok is szerepelnek.

Hangsúlyozta, hogy az együttes két évvel ezelőtti, 1956-os tematikájú, nagy sikerű amerikai turnéja után merült fel az ötlet, hogy a szabadságharc idei évfordulója alkalmából újra a tengerentúlon lépjenek fel. Akkor a keleti parton turnéztak: Torontóban, Washingtonban, New Yorkban és Pittsburgh-ben.

Emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Nemzeti Táncegyüttest választotta az év kulturális nagykövetének Amerikában a washingtoni The Hungary Initiatives Foundation (Magyar Kezdeményezések Alapítvány) kuratóriuma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!