Fiatal tehetségekkel lép fel a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Kultúra, 2024.04.06

Három fiatal művésszel lép színpadra a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara április 15-én a budapesti Zeneakadémián.

A 170. jubileumi évadát ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, hazánk első, hivatásos zenészekből álló szimfonikus együttese célul tűzte ki, hogy koncertlehetőséget biztosít olyan fiatal művészeknek, akik nemzetközi zenei versenyen értek el kimagasló eredményt.

A hangversenyt Erdélyi Dániel Junior Prima díjas karmester, a 2. Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyen harmadik helyezettje dirigálja. A két szólista Kim Ucshe hegedűművész, a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese, és Temesvári Bence Junior Prima díjas csellóművész, az 1. Gustav Mahler Csellóverseny győztese lesz.

A koncert műsora változatos, Mozart korai versenyműve a bécsi klasszikusok korát, Csajkovszkij az orosz romantikát idézi meg, Weiner muzsikája pedig a magyar népi motívumok világába enged bepillantást - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten Mozart B-dúr hegedűversenye, Weiner Magyar népi táncok és Csajkovszkij Változatok egy rokokó témára című műve szólal meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!