Harmincezer résztvevőre számítanak a szervezők a Szentivánéji Vigasságokon Szombathelyen

Kultúra, 2018.06.21

Huszonöt-harmincezer résztvevőre számítanak a hagyományos nyárköszöntő Szentivánéji Vigasságokon  a hétvégén Szombathelyen, ahol szabadtéri könnyűzenei koncertekkel, gyermekprogamokkal, vásári forgataggal várják az érdeklődőket - közölték a szervezők a rendezvénysorozat beharangozó sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere hangsúlyozta: a város egyik legnagyobb nyári tömegrendezvénye évtizedek óta népszerű a szombathelyiek körében, egész családok látogatnak ki ilyenkor az elmúlt években rekreációs övezetté alakított Csónakázó-tó és az emlékműdomb környékére.

A programok közül kiemelte a szombat este tíz órakor kezdődő Magna Cum Laude-koncertet és a fesztivál csúcspontjának számító, éjféli tűzijátékot. Hozzáfűzte: az emlékműnél idén felállítanak egy óriáskereket, amelyről az érdeklődők a magasból is megtekinthetik a várost.

Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese a sajtótájékoztatón a részleteket ismertetve elmondta: a Szentivánéji Vigasságok programja már péntek este megkezdődik, szóló koncertet ad egy szál gitárral Hangácsi Márton, majd színpadra lép a Belmondo együttes, őket követi a Smoking Frog, majd a Balkan Fanatik, végül pedig a Soulwave.

Szombaton délután egy szombathelyi zenekar, az Eticatt nyitja a sort, őket követi a Púder, este pedig a Koprive és a Tamb N. Roll koncertje előzi meg a Magna Cum Laude fellépését.

A sajtótájékoztatón ismertették a június 6. és 8. között Szombathelyen megrendezendő Food Truck Show terveit is. A gasztrofesztivál helyszíne a vasi megyeszékhely főtere lesz, ahol a részvevők helyszínen készített utcai ételeket és kézműves söröket kóstolhatnak.

Szó esett a sajtótájékoztatón az idei magyar dal napjának Szombathelyre tervezett eseményeiről is. Elhangzott, hogy a szervezők szeptember 9-én a város főterére várják mindazokat akik be szeretnének kapcsolódni a város legnagyobb zenekarának örömzenélésébe. Terveik szerint háromszáz zenész, gitárosok, basszusgitárosok, dobosok, billentyűsök és énekesek adnak majd elő közösen három népszerű magyar dalt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!