Huszonegy film lesz látható a Friss Hús rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyében

Kultúra, 2024.05.16

Négy blokkban összesen 21 film lesz látható a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában, a fesztivált a Puskin moziban és a Városháza udvarban tartják május 30. és június 5. között - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelik: az év legjobb nemzetközi rövidfilmjeiből álló válogatásban lesznek animációk, dokumentumfilmek, játékfilmek, történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek és szatírák is.

Mint írják, a kínálatban meglepő, megható és kacagtató történetek, különleges sorsok elenednek meg: például a tűzoltóság kiképzési gyakorlatán az áldozat szerepét alakító színésznő (Hollywood), egy kéjsóvár idős hölgy (Peeping Mom), a férfi által kizökkentett apáca (Nun or Never!), a fitymaszűkülete miatt szorongó férfi (Verstümmelt), fellázadó kirekesztettek (Big Bang) és a mariupoli inváziót átélő kislány (Mariupol. A Hundred Nights).

A versenyprogramok győzteseit június 5-én hirdetik ki.

A seregszemlén magyar rövidfilmes premierekkel, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal, előadásokkal és workshopokkal is várják az érdeklődőket.

A Friss Hús vetítéseire május 16-tól lehet jegyeket venni a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén.

Idén először a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!