Huszonöt előadás a gyermek- és ifjúsági színházi biennálén

Kultúra, 2024.04.29

Huszonöt előadásra, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramokra várja az érdeklődőket a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyet május 6. és 10. között rendeznek a somogyi vármegyeszékhelyen.

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében sorra kerülő seregszemlén a 2022 után bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, színházi nevelési programok vesznek részt korosztályok szerint csoportosítva - adta hírül honlapján a ASSITEJ Magyar Központ.

Kiemelték: a nemzeti versenyprogramba huszonkét darab került, az alkotásokat Cziráki Judit dramaturg, fordító, művészeti tanácsadó több mint száz pályázott produkcióból választotta ki.

A biennálé nemzetközi programját neves határon túli és külföldi társulatok képviselik - jegyezték meg.

Kitértek rá, a ciprusi Still Theater Group Still! A szobor, ami bejárta a világot című előadásával érkezik, a Ljubljana Puppet Theater a tavalyi Színházi Olimpián bemutatott Alagút című produkcióját hozza el Kaposvárra.

ASSITEJ Magyar Központ honlapja szerint a fesztivált a Csiky Gergely Színház Túl a Maszat-hegyen című előadása zárja.

A szervezők jelezték, az ötnapos rendezvénynek a Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Szivárvány Kultúrpalota és a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ad otthont.

Az ASSITEJ Magyar Központ a Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a biennálét, a versenyprogramban helyett kapott legjobbnak ítélt produkciót Üveghegy-díjjal jutalmazza a szakmai zsűri - utaltak rá.

Hozzáfűzték, hogy a versenyprogram mellett szakmai beszélgetéseket, konferenciát is tartanak Kaposváron.

A biennálé részletes programja a https://assitej.hu/biennale/biennale-2024/ oldalon érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!