Idén is meghirdeti ötletpályázatát a fővárosi önkormányzat városélményt nyújtó programokra

Kultúra, 2024.04.18

Különleges városélményt nyújtó közösségi programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indít ötletpályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt.

Az ötleteket május 17-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületen. Pályázni egyénileg vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is lehet, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják - közölte a Budapest Brand nZrt. csütörtökön az MTI-vel.

A pályázat kiírói új találkozási pontok létrehozását, izgalmas szabadtéri aktivitások és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzik. A pályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával.

Ezek megvalósítására idén is két kategóriát hoztak létre: párnapos szabadtéri program tervezésére a pályázható maximális összeg projektenként nettó 3 millió forint, a nagyobb léptékű projektekre pedig nettó 10 millió forint. A legjobb ötleteket öttagú szakmai zsűri választja majd ki.

A szervezők a projekteket idén is az ötletgazdákkal együttműködésben valósítják meg.

Az érdeklődőket a www.budapesttuning.hu weboldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig.

Sikeres pályázás esetén a projekt 2024. július 1. és október 31. között valósulhat meg Budapesten. 2022-ben és 2023-ban olyan izgalmas projektek valósulhattak meg, mint például a VALYO szervezésében a Budapest átevezés, a KÜLKÖRÚT néven életre hívott utcafesztivál a Népszínház utcában, a II. János Pál pápa téren és a Teleki téren, illetve az a különleges Dante-előadás, amelyet napnyugtakor és napfelkeltekor mutattak be a Gellért-hegyen - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!