Jubileumi futóverseny és több koncert is lesz a Szabadság téren az Európa-napon

Kultúra, 2024.04.15

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon, de a hagyományos EU-s futóversenyt is megrendezik az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulóján.

Az idei Európa-napon a látogatók játékos és elgondolkodtató formában szerezhetnek ismereteket az Európai Unióról, a tagság adta lehetőségekről, valamint a júniusi európai választásokról - áll a szervezők hétfői közleményében.

A Szabadság téren felállított színpadokon a zenei programokon túl a gyerekeket Bognár Szilvia, a Hahó együttes, az ISZKIRI Gyerekzenekar és a Majorka Színház bábelőadása várja majd.

A hagyományos EU-s futás résztvevői minden évben annyi kilométert tesznek meg, ahány éve Magyarország az európai közösség tagja. Az idei, jubileumi versenyen ezért 20 kilométeres táv vár a versenyzőkre, akik akár egyéniben, akár két- vagy háromfős váltóban is teljesíthetik a távot.

A Szabadság térről elrajtoló verseny útvonala 20 sikeres uniós fejlesztést mutat be a 19 vármegyéből és Budapestről. Mint írják, ez csak néhány példa a több tízezer sikeres projekt közül, amelyek az elmúlt 20 évben valósultak meg országszerte az EU támogatásával, és amelyek hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez és az életminőség javulásához, támogatják a magyar tehetségeket, segítenek a rászorulóknak, erősítik a helyi közösségeket, védik a magyar természeti és kulturális értékeket, miközben felkészítik a lakosságot a jövőbeli kihívásokra is, és igyekeznek közelebb vinni a magyar embereket egymáshoz és a többi európai polgárhoz.

Az Európa-napi fesztivált és futóversenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal és Budapest Főváros Önkormányzatával.

Az ingyenes rendezvényről további információk az eu.hu weboldalon és az Európa-napi fesztivál Facebook-eseményében olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!