Jubileumi nappal ünnepli fennállását a Mai Manó Ház

Kultúra, 2024.03.07

A Mai Manó Ház felépítésének 130., Magyar Fotográfusok Háza megnyitásának 30. és a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár megnyitásának 25. évfordulója alkalmából jubileumi nappal ünnepel március 18-án a budapesti Mai Manó Ház.

Az évfordulók alkalmából a Mai Manó Ház dolgozói a reggeli órákban tiszteletüket teszik a névadó Mai Manó sírjánál, a Kozma utcai izraelita temetőben - tájékoztatta a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház az MTI-t csütörtökön.

A Mai Manó Házban meghosszabbított nyitvatartási idő, a "császári és királyi" fényképész életet, a ház történetét ismertető vezetések és vetítések, valamint archaikus technikát bemutató workshop várja az érdeklődőket. Emellett Zalka Imre vándorfotográfus rendhagyó záró tárlatvezetést tart A múlt megjövendölése - A Zohar Studios fotói Stephen Berkman interpretációjában című kiállításban.

A workshop kivételével a programok és a Mai Manó Ház aktuális kiállításai (Mások bőrében - Elsa és Johanna számos élete, A múlt megjövendölése - A Zohar Studios fotói Stephen Berkman interpretációjában, valamint Mai Manó fotográfiái) is ingyenes látogathatók március 18-án.

A programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, további részletek a maimano.hu oldalon érhetők el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!