Kiállításokkal, sétával és utcazenével nyitja az évadot a kismartoni Esterházy-kastély

Kultúra, 2024.04.09

Kiállítássokkal, utcazenével, a kulturális intézmények közös sétájával és koncertekkel nyílik meg a szezon vasárnap a kismartoni Esterházy-kastélyban.

A Körséta. Barangolás a nyitott házak között elnevezésű fesztivál sétára invitálja vasárnap a látogatókat, a tartományi főváros, Kismarton kulturális intézményeinek, az Esterházy-kastély, a Kunstverein Eisenstadt, a Burgenland Tartomány Múzeum, az Architeckturraum Burgenland, és a Zsidómúzeum részvételével. Az intézmények megnyitókkal, performanszokkal, ebéddel és a város utcáin felvonuló rézfúvós zenészek koncertjével készülnek az eseményre - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Maskaron Kávéházban táblajátékokkal, a kastélyban gyerektárlatvezetéssel indul a nap, majd zenés felvonulás kezdődik a Zsidó Múzeumtól indulva a Titus Vadon Trió jóvoltából. Az egyes állomásokon a Joseph Haydn Magánegyetem zenészei szórakoztatják a közönséget.

Délután a Hotel Galántha lobbyjában Csató József új installációját mutatják be, az Esterházy-kastély fehér-teremben az Átlépni a kereteket című kiállítás megnyitójára, a díszlépcsőházban Horváth Gideon Múzsák és metaforfózisok című tárlatának bemutatójára, a jegyirodában pedig Peter Sandbichler belsőépítészeti, A csendes krokodilok című installációjának bemutatójára várják a közönséget.

Ezt követően a Major shrimp zenekar lép fel a kastély belső udvarán, majd a Kunstverein Eisenstadt - Tovább építkezni - Az építészet mint folyamat című, a Bécsi Műszaki Egyetemmel együttműködésben létrehozott kiállítás megnyitóját tartják. A nap a Landesgalerie Burgenland Schubert koncertjével zárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!