Kihirdették az idei Petőfi Nagylemez Program nyerteseit

Kultúra, 2024.04.09

- Nyerteseket hirdettek a Petőfi Nagylemez Programban, a Petőfi Kulturális Ügynökség pályázata első nagylemezük elkészítésében segíti a fiatal zenészeket, munkájukat mentorként a hazai könnyűzenei élet meghatározó szakemberei segítik.

A PKÜ kedden MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akiknek segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni.

Kiemelték, a pályázat kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs kapcsolati tőkéjük, viszont már vannak demóik és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a zeneiparban.

Mint írták, a nyertesek egy éven keresztül kapnak szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.

Az előadók és zenei formációk célzottan tudtak a számukra legmegfelelő producerhez jelentkezni, akivel elkészíthetik LP-jüket.

A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozta a jelentkezők által beküldött hangfelvételeket. A nyertesekkel a közös munka során minimum 10 számból álló, legalább 35 perces nagylemezek születnek majd.

A PKÜ popkulturális csatornájának, a Hajógyárnak fontos célkitűzése, hogy a popkultúra minden szegmensének lehetőséget biztosítson, ezért a Petőfi Nagylemez Programban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy mind a mainstream, mind az underground zenei stílust képviselő jelentkezők közül egyenlő arányban fogadjanak be előadókat.

A Program eredményeiről a Hajógyár YouTube-csatornája Nagylemez Műhely című műsora készít majd szeptembertől beszámolókat - áll a közleményben.

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei: Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Kozma Kata, Simon István, Somogyvári Dániel, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, Tembo, valamint Vári Gábor.

A idei Petőfi Nagylemez Program nyertesei: Berta' Lami, Berriloom and the Doom, Calli, Colocasia, Dream Of Insomnia, Gombkötő Sára, Itinera, Pannasofia, Széchenyi Lili és a Pennhurst. Kislemez különdíjban részesült aeriké, biankahaidu, GID, Szathmáry Ádám és Sándor Szofi - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!