KIM: megjelent a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára kiírt pályázat döntési listája

Kultúra, 2024.04.30

A kormány támogatja az értékalapú kulturális kínálat létrehozását. A szakmai kuratóriumok javaslata alapján a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezeteket támogató pályázat keretében Csák János kulturális és innovációs miniszter 122 előadóművészeti szervezet támogatásáról döntött - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.

Kiemelték, a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára kiírt pályázat támogatja kulturális értékeink megőrzését, széleskörű megismertetését és átörökítését. A 830 millió forintos keretösszegű felhívásra 2024-ben 188 pályázatot nyújtottak be, melyből 122 szervezet részesül támogatásban. A pályázatok elbírálását szakmai kuratóriumok végezték.

A felhívásra hat kategóriában jelentkezhettek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által nyilvántartásba vett minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek: budapesti és vidéki színház- és táncművészeti szervezetek, továbbá szabadtéri és nemzetiségi színházak, budapesti és vidéki zeneművészeti szervezetek - írják a közleményben.

A miniszteri döntést követően a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő minden érintett, szabályosan regisztrált szervezetet értesít, és a döntéseket nyilvánosságra hozza a honlapján - tájékoztatott a KIM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!